Caspar Janssen (Zevenaar, 1962) is schrijver/journalist/columnist. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Bemmel, dorp tussen de rivieren, Waal en Rijn. Hij schrijft over natuur, landschap en mensen, voor onder meer de Volkskrant. Boeken, o.m.: Ontpopt; stedeling ontdekt natuur (2012), Het veen, de vlinder en de openbaring (2015) en In de ban van het beest (2015). In dat laatste boek portretteerde hij 65 inheemse natuurdieren, aan de hand van interviews met hun kenners.

Vanaf mei 2017 tot november 2018 maakte hij een voettocht door Nederland en deed daar verslag van in de Volkskrant onder de rubrieksnaam Caspar loopt. Hij beschrijft hoe het landschap in de laatste decennia in hoog tempo is veranderd, en waarom. In november 2019 verscheen het boek Caspar loopt. 

Caspar Janssen probeert momenteel op zijn stadsbalkon wilde bijen en andere bestuivers te lokken met zoveel mogelijk wilde, inheemse planten. Ook hiervan doet hij verslag in de Volkskrant. Is altijd op zoek naar nieuwe, lichtvoetige vormen om serieuze verhalen te vertellen.

Tussen romantiek en realisme, tussen gevoel en verstand, tussen moralisme en anti-moralisme, tussen nostalgie en moderniteit, tussen de rivieren.   

 

© 2021 Caspar Janssen / Radstaak Media Support